Haber & Duyurular

İkinci El Araba Almak

Yayınlanma Tarihi: 13/11/2021
Otomobil almayı düşünenlerin birçoğu sıfır mı, ikinci el mi kararsızlığına düşebiliyor. Bu konuda kişilerin tercihi araçtan beklentilerine ve kullanım amacına göre değişebiliyor.
 
Bu noktada doğru karar verebilmek için birtakım detaylara dikkat etmek gerekiyor. Otomobilin kullanım süresi, bütçeye uygun olması, yakıt açısından tasarruflu olması, aracın sebep olabileceği masraflar gibi birçok konu göz önüne alınarak bir seçim yapılmalıdır.
 
Siz de sıfır mı, ikinci el araç mı diye düşünenlerdenseniz, sizin için bir araya getirdiğimiz bu birkaç nokta karar vermenizi kolaylaştırabilir.
 
1.Hangisi daha avantajlı?
 
Sıfır otomobil hiç kullanılmamış olduğundan hatalı olma ihtimali oldukça azdır. Herhangi bir hasarı olmadığı için kolay kolay sorun çıkarmaz. Ancak unutmayın ki bütçenize uygun sıfır araç kalitesinde ikinci el araçları, Otokocikinciel.com web sitesinde güvenilir ekspertiz raporları ile rahatlıkla bulabilirsiniz.
 
2.Bütçenize göre karar verin
 
Yeni bir araç almayı düşünüyorsanız, bunun için ne kadar bir bütçe ayırabileceğinizi belirleyin. Eğer istediğiniz özelliklerdeki sıfır araç sizi maddi açıdan zorlayacak ise, o modelin ikinci elini tercih edebilirsiniz.
 
 
3.Bakım masraflarını düşünün
 
İkinci el araba seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de araç bakımı oluyor. Bu noktada periyodik bakımları düzenli olarak yapılmış, özenli bakılmış araçları tercih etmenizde fayda var.  Sıfır araçlarda garanti süresince yetkili serviste aracın bakımları yapılabilir. Ancak ikinci el otomobillerde aracın önceden kontrol edilmesi gerekir. Kaza veya hasar geçmişi, boya, göçük ve benzeri durumlar gözden geçirilmeli, farları, lastiği veya herhangi bir parçasında bir arıza olup olmadığı tespit edilmelidir.
 
Daha önce hasar görmüş veya birkaç yeri arızalanmış araç, ilerleyen zamanlarda daha büyük masraflar çıkarabilir.
 
Eğer ikinci el araba satın almayı düşünüyorsanız şanslısınız. Çünkü; Otokocikinciel.com, web sitesinde yer verdiği tüm araçlar için güvenilir ekspertiz raporu sunuyor. Otokocikinciel.com araçların en ince detaylarını fotoğraflıyor, karşılaştırma özelliğini kullanarak en uygun aracı bulmanızı sağlıyor. Ayrıca Otokocikinciel.com web sitesinde satın almak istediğiniz aracın hasar kaydı, plaka bilgisi, değişen ve boyalı parçası olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
 
 
 
4-Kullanım sürenize göre hareket edin
 
Yılda bir otomobilini değiştirenlerdenseniz, sıfır araç yerine ikinci el sizin için daha doğru bir tercih olacaktır. Az kullandığınız için değer kaybı da oluşmaz.
 
5-Yakıt tasarrufuna dikkat edin
 
Sıfır veya ikinci el araç olsun, dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de yakıt konusudur. Benzin fiyatlarının pahalılığı nedeniyle fazla yakıt harcayan araçlardan kaçınıyoruz. Genelde beygir gücü yüksek ve motor hacmi düşük seçenekleri tercih ediyoruz. Ancak yeni nesil motor teknolojileri hem çevre dostu özellikleri hem de yakıt bakımından tasarruflu oluşlarıyla bir adım öne çıkıyor. Yakıt bakımından avantajlı bir araç arıyorsanız, son teknoloji motorlarla donatılmış dizel veya motor hacmi düşük benzinli ikinci el araçları tercih edebilirsiniz.
 
6.Değer kaybını göz önünde bulundurun
 
Türkiye’de bazı araba modelleri var ki; ikinci eli bile kıymetli. Ancak sıfır araç az da olsa her yıl değer kaybedebiliyor.
 
 
7-Ödeme seçeneklerini değerlendirin
 
Sıfır arabayı nakit para veya banka kredisiyle alabilirsiniz. Ancak ikinci el araçlarda daha fazla ödeme seçeneği bulunur. İkinci el araba alırken ihtiyacınız olan araç kredisini, araç rezerve etme ve online kapora avantajlarını Otokocikinciel.com’da bulabilir, tahmin ettiğinizden çok daha hızlı bir şekilde araç sahibi olabilirsiniz.

Son Haberler

En Uygun Araba Fiyatları

Konfor, güvenlik, tasarım, fiyat ve statü gibi birçok etken, araç seçimi yaparken kararı...

Devamını oku

İkinci el Araba Alımı ve Satışı

Mevcut aracınızı satıp yeni bir araç satın almayı düşünüyorsanız öncelikle sıfır mı yoksa ik...

Devamını oku

İkinci El Araba Fiyatları

Araba sahibi olmak, pek çok insan için özel bir zevktir. Araba kullanmanın hissettirdiği özg&uu...

Devamını oku

İkinci El Araba Almak

Otomobil almayı düşünenlerin birçoğu sıfır mı, ikinci el mi kararsızlığına düşebiliyor. Bu konuda...

Devamını oku

Araba Almak İstiyorum

İster sıfır ister ikinci el araba almak istiyor olun, daima en kârlı alışverişi yapmak istersiniz. Bu nedenle de ...

Devamını oku
 
https://tema4.otogaleriscripti.com/ © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır -