Haber & Duyurular

İkinci El Araba Fiyatları

Yayınlanma Tarihi: 13/11/2021
Araba sahibi olmak, pek çok insan için özel bir zevktir. Araba kullanmanın hissettirdiği özgürlük duygusu birçok kişi için benzersizdir. Elbette bir araç sahibi olmanın çocukları okula götürmek, alışverişe çıkıldığında ağır çantaları saatlerce taşımaktan kurtulmak, işe daha hızlı ulaşmak, toplu taşımanın kalabalığından sıyrılmak gibi tamamen ihtiyaçlara cevap vermek gibi bir misyonu da var. Ancak bir araç sahibi olmak, bunların ötesinde sunduğu prestijle de her zaman cazip olmuştur. İster ihtiyaç ister hissettirdiği özgürlük duygusu ya da prestij için olsun, yeni bir araba almayı düşünüyorsanız ve ikinci el bir araba almak niyetindeyseniz ilk merak ettiğiniz konu, ikinci el oto fiyatlarıdır.
 
1. Araba Fiyatları Neye Göre Belirleniyor?
 
İkinci el otomotiv piyasası; dolar kuru, endüstriyel üretim, markaların kullandığı malzemeler, motor, performans, yakıt türü, otomatik ya da manuel vitesli kullanım mekanizması, iç aksesuarlar, hasar durumu, parçaların orijinalliği, kilometre değeri, hatta aracın rengi gibi pek çok detaydan etkilenir. Dolayısıyla ikinci el araba fiyatları, farklı etkenlerin bir araya gelmesiyle değişkendir.
 
2. elde değiştirilen ve boyanan kaporta parçaları sorun mudur?
 
Ayrıca büyükşehirlerde alıcı bulma imkânı daha çok olduğundan 2. el araba fiyatları daha yüksek oluyor.
 
Dolar Kuru İkinci El Otomotiv Sektörünü Etkiler mi?
 
Araba fiyatlarını etkileyen pek çok detay vardır. 1900’lerin başlarında ilk kez seri üretime geçen otomotiv sektörü, Sanayi Devrimi’nin lokomotifi olarak anılmaya başlamıştı. O dönemden bugüne otomobil endüstri, teknoloji, modeller, hatta yakıt türleri değişti. Ancak, otomotiv sektörünün ekonomiye, ekonomi parametrelerinin de otomotiv fiyatlarına olan paralel etkisi hiç değişmedi. Bugün de ikinci el otomotiv fiyatları dünya ekonomik parametrelerinden büyük ölçüde etkilenir. Özellikle hem otomotiv üretimi hem de yedek parça ve aksesuar konusunda dışa bağımlı ülkeler için dolar kuru, satılık ikinci el araba fiyatlarını etkileyen güçlü bir etkendir.
 
Dönemlerine göre Türk otomotiv sanayisinin gelişimi nasıl oldu?
 
Aracın Rengi Fiyatına Etki Eder mi?
 
Satın alacağınız aracın ne renk olduğu konusu tamamen zevk meselesi gibi görünse de aslında tüketici eğilimlerini belirleyen önemli bir etkendir. “En çok tercih edilen renkteki araç daha kolay satılabilir” düşüncesiyle bu araçlar, diğerlerine göre biraz daha pahalı olabilir. Aynı durum, otomatik vites-düz vites, dizel-benzinli gibi detaylarda da geçerlidir.
 
İkinci elde en çok tercih edilen araba renkleri neler?
 
Uygun Fiyatlı İkinci El Araba Almak İçin
 
Uygun fiyatlarla ikinci el araba almak, başka bir deyişle avantajlı ikinci el araba sahibi olmak için aşağıdaki detayları göz önüne alabilirsiniz.
 
Alacağınız aracı mutlaka iyice inceleyin.
Ekspertiz raporu olmasını önemseyin.
Sahibinden verilen ilanlarda fiyatların ortalamanın üstünde olabileceğini, araç sahiplerinin bu konuda duygusal davranabileceğini unutmayın.
İkinci el aracı mutlaka güvenilir yerden almaya özen gösterin.
Araç için verilen fiyatın hangi kriterlere göre belirlendiğini iyi analiz edin.
En ucuz ikinci el arabaları bulmak, elbette herkesin isteği. Fakat ikinci el araba alırken dikkat edilmesi gerekenlerin başında gelen güven, her şeyden daha önemli. Hem uygun fiyatlı hem ihtiyaçlarınıza cevap veren hem de güvenilir bir platformdan ikinci el araç almak için kendinize bu soruları sormayı unutmayın.
 

Son Haberler

En Uygun Araba Fiyatları

Konfor, güvenlik, tasarım, fiyat ve statü gibi birçok etken, araç seçimi yaparken kararı...

Devamını oku

İkinci el Araba Alımı ve Satışı

Mevcut aracınızı satıp yeni bir araç satın almayı düşünüyorsanız öncelikle sıfır mı yoksa ik...

Devamını oku

İkinci El Araba Fiyatları

Araba sahibi olmak, pek çok insan için özel bir zevktir. Araba kullanmanın hissettirdiği özg&uu...

Devamını oku

İkinci El Araba Almak

Otomobil almayı düşünenlerin birçoğu sıfır mı, ikinci el mi kararsızlığına düşebiliyor. Bu konuda...

Devamını oku

Araba Almak İstiyorum

İster sıfır ister ikinci el araba almak istiyor olun, daima en kârlı alışverişi yapmak istersiniz. Bu nedenle de ...

Devamını oku
 
https://tema4.otogaleriscripti.com/ © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır -